27 de febrer 2006

versions i explorer 7 del Vista


És de tots sabut que Windows Vista ve a la Terra per poder paliar amb tots els errors que té XP i millorar en altres aspectes. Aquí teniu les diferents versions que es distribuiràn sobre ell i alguna coseta referent al próxim navegador de Microsoft. Que aprofiti!

Windows Vista Starter: serà una versió mlot bàsica del SO pensada especialment pels mercats emergents que no disposen d'ordinadors de suficient potència.

Windows Vista Home Basic: no tindrà capacitats multimedia i està pensat per aquells usuaris que només desitjin navegar por la xarxa, consultar el correu electrònic i escriure documents bàsics. A Europa no portarà incorporat el polèmic reproductor Windows Media Player.

Windows Vista Home Premium: la companyia espera que se converteixi en el principal producte pels consumidoes. Entre altres capacitats, permetrà gravar i veure la televisió d'alta definició, gravar i crear DVDs i utilitzar altres funcions multimedia. El producte també incorpora tecnologia per desxifrar escriptura manuscrita del Tablet PC per permetre als usuaris escriure notes al ordinador.

Windows Vista Business: pensat per PYMES on els treballadors no treballen l'ordinador amb gaire soltura amb les tecnologies de la comunicació.

Windows Vista Enterprise: per les grans companyies. Disposarà d'eines per permetre la compatibilitat amb aplicacions disenyades per sistemes operatius més antics.

Windows Vista Ultimate.: serà la versió de més alta calitat, ja que inclourà les millors característiques de totes les edicions.

A part de tot això, el gegant Microsoft vol paliar les pèrdues que ha tingut amb el seu explorador degut a les aparicions d'exploradors gratuits que li han fet ombra (visca FireFox!!!). Per això, ja té la segona beta disponible del Explorer 7 a la pàgina de Microsoft. De totes maneres, tot s'ha de dir, serà un explorador semblant al Firefox: pestanyes dintre d'una mateixa pàgina, control de busca integrat i alguna coseta més que ja anirem veient...