21 d’agost 2006

Asus WL-700ge, molt més que un router

Llegeixo en Xataka que Asus ja esta oferint el seu espectacular router WL-700ge, que no nomes serveix de router sinó que també t'ofereix la major part dels serveis més comuns que li pots demanar a un servidor de xarxa.

La veritat es que sembla que els enginyers d’ Asus hagin fet un plat digne de la guia Michellin. Així doncs fem una base ben coneguda i que a tothom li agrada (WiFi 802.11b/g i 4 Ports Ethernet). Fàcil oi?.

Evidentment no estic escrivint aquest post per anunciar el típic plat de menú de 8€ en un bar de la cantonada (no es mes que un router "vulgaris" que et regalen a la fleca cada mati ;-)).

Però com dic això nomes es la massa bàsica, anem doncs a afegir-li els ingredients que li donen la qualitat:
- Un polsim de connectivitat extra: 3 ports USB 2.0 (per compartir la nostre impressora i altres dispositius de manera senzilla i sense dependre del ordinador al que estan connectats).
- Un rajolinet de seguretat: firewall integrat (els que anem al Windows XP SP2 hauríem de veure constantment la alerta que recorda que no tenim cap protecció activada, però seria mes còmode tenir-lo integrat en el router).
- Una mica de picant: client BitTorrent integrat (perquè no de E-mule o Lphnat?).
- El farciment: disc dur integrat de 160GB.
- 15 min al foc: gran número d’aplicacions, com servidors Web, FTP, Samba... (amb la seguretat, comoditat i adaptabilitat que proporciona el Linux integrat)

I llest per gaudir.

Com podeu observar es digne del millor plat de la gastronomia Mediterrània, i com a tal el seu preu es encara força prohibitiu (250-300€), però per la gent que estigui pensant comprar un ordinador de segona ma o recuperar un d'antic per fer-lo servir com a servidor web i client BitTorrent es una opció a tenir en compte.

Por poder, inclús es capaç de compartir càmeres web, altaveus (per això te els USB 2.0) i compartir música en la xarxa amb un servidor de iTunes incorporat.

Per si encara en voleu mes aqui teniu la pagina oficial de la maquineta ;-)