19 de maig 2006

Dell comença a creure en AMD

El major fabricant d’ordinadors del mon per fi s'ha donat conta de la milloria que han experimentat els procesadors d' AMD, fins al punt de ser, actualment, insuperables en 64bits i doble nucli.

Aixi dons Dell deixa de treballar exclusivament amb Intel i apartir d'ara els servidors de gamma alta de Dell portaran Opteron.

Perque els senyors d'Intel no senfadin, han començat per una gamma que no representa unes grans vendes, pero qui sap si d'aqui un temps fan el salt amb els ordinadors de sobre taula.

La veritat es que AMD s'ha possat les piles (per no dir un tub de nitro), no només van treure processadors de 64 bits i doble nucli abans que intel, sino que son millors en la majoria de proves. Tenen millor arquitectura, millor aprofitament dels recursos, s’escalfen menys i en general força millors que els seus competidors.

Si això fos poc han optimitzat el que era el seu punt devil, i la raó per la cual jo mateix vaig deixar de comprar AMD, que era la temperatura. En aquest moment els processadors de Intel generen casi un 30% mes que els de AMD.
Tambe important el tema compatibilitat. Ara mateix si mires b el que compres, amb un AMD et pots assegurar que no t'hauras de canviar de placa base si actualitzes la CPU en un temps relativament curt. Intel en canvi, per a cada gamma de processadors utilitza un socket diferent.
Aixi doncs, si us teniu que canviar o comprar un ordinador, no tingueu dubtes de que un AMD es una molt bona compra, per no dir la millor.