28 d’octubre 2006

Autopackage per a Ubuntu 7.0

Un dels majors defectes que li trobava a les distribucions Linux acaba de desaparèixer gracies a aquesta novetat. Es tracta del Autopackage que permet instal·lar fàcil i còmodament qualsevol aplicació en Ubuntu.

Aquest aplicatiu que vindrà en la nova versió de la famosa distribució de Linux (
Ubuntu 7.04) es semblant al “Agregar/Quitar programes” de Windows. Es tan senzill com fer doble clic sobre els instal·lable i ell s’encarrega de posar-ho tot en ordre, buscant inclús les dependencies que fan falta per el funcionament del que estiguis intentant instal·lar.

Tot i que en les ultimes versions de Linux ja havien avançat enormement en aquest camp (podies instal·lar fàcilment programes que estiguessin inclosos en la pròpia distribució o instal·lar paquets i dependencies manualment i sense gaires complicacions, els .Deb eren molt fàcils d’instal·lar...) si no tenies uns bons coneixements de Linux, afegir qualsevol programa que no vingués instal·lat o referènciat de sèrie era un calvari.

Els mes puristes segurament posaran el crit al cel, però ells sempre poden utilitzar la línia de comandes com han fet sempre.
Autopackage per els nou vinguts serà una opció molt interessant que segur que ajudarà a migrar molta gent interessada en aquest S.O i que com jo, no ho feia per aquest tipus de dificultats.

Ara mateix nomes resten un parell de inconvenients (sota el meu punt de vista) al Linux per no pensar-m’ho ni un minut a migrar:

- La poca seguritat que encara don al passar informació entre les particions de

Windows <-> Linux (vaig llegir que ja havien aconseguit escriure en FAT des de Linux però segurament encara esta massa verd, i no m’agrada fer de conillet d’índies).

- I segurament la mes important, es la falta de suport i dedicació dels fabricants de hardware a l’hora de fer drivers dels seus productes per al S.O del pingüí. En aquest moments al comprar-te un ordinador nou no tens caps seguretat de que trobis drivers per als teus components. Gracies a la comunitat Linux al cap d’un temps acaben apareixen però al principi es un problema que frena força.


Aqui us deixo un video on podeu apreciar la facilitat d'us del Autopackage.

Font: Barrapunto