06 de juliol 2007

XtimeLine, informació cronologica

Ha sorgit un pagina col·laborativa força interessant i curiosa. Es tracta de XTimeLine. Es tracta d'una aplicació web que permet crear una línia de temps temàtica, on anar afegint els successos.

Per exemple, hi ha una línia de temps sobre els videojocs, on s'han anat afegint esdeveniment d'aquesta temàtica i ordenant-los per data. En cada esdeveniment s'hi pot adjuntar un text explicatiu, imatges, vídeos, etc...Tot i que visualment no es gaire espectacular, esta força be com eina de consulta.

Crec que seria molt interessant una sinergia amb la Wikipedia, de manera que aquesta incorpores el component de XtimeLine en la seva informació sobre aquell tema concret per tal d'obtenir una informació mes completa i mes estructurada.

En sentit invers també seria interessant. Això suposaria que en cada event de XtimeLine es pogués veure la descripció de la wikipedia.

La veritat es que no recordo la ultima vegada que vaig consultar la enciclopèdia de paper que tinc a casa. Si aquell format ja va quedar obsolet amb enciclopèdies com l’Encarta, projecte oberts com Wikipedia o XTimeLine, amb molta flexibilitat i capaços d’incorporar tecnologia de tercers ara mateix no tenen rival.
De fet no m’imagino una forma millor de processar la informació “mundial” de forma gratuïta. L’única pega que li trobo a aquest tipus de projecte es que no tenen sostén econòmic, i per tant tenen algunes deficiències, com que la informació es poc revisada per administradors i que s’ha de crear la entrada per cada un dels idiomes, ja que no hi ha un organisme que es dediqui a traduir-los.

Font: GenBeta