24 de juny 2007

Surface, la nova joguina de Microsoft

Ja se que fa uns dies que va sortir la noticia, segurament ja ho haureu llegit en algun altre lloc... però es el màxim que puc fer amb el temps que tinc ;-).

La nova joguina que traurà Microsoft es diu Surface, i s’aproxima força a les famoses pantalles de l'agencia "pre-crimen" de Minority Report.

Es tracta d'una taula multi-tactil que et permet navegar per Internet, consultar el nostre correu electrònic... i pràcticament tot allò que podem fer amb un ordinador normal, però amb l’afegit que es capaç de detectar els dispositius dipositats sobre la seva pantalla ( en principi de 30" ) e interactuar amb ells.

Tal com podeu veure en els vídeos, podeu descarregar les fotos del vostre mòbil a la "taula" al mes pur estil "drag&drop", observa-la sobre la pantalla d’aquesta, girar-la, ampliar-la, etc... i passar-la a un altre dispositiu (posem per cas una PDA) de la mateixa manera que l'has descarregat des de el telèfon mòbil.

Com funciona... doncs be, segons he pogut esbrinar, detectarà els dispositius i els moviments de les mans mitjançant unes càmeres situades en el interior de la taula. La comunicació amb els aparells pot realitzar-se, per ethernet, wifi o Bluetooth 2.0.







Ara mateix, la "joguina" nomes val 10.00€ ( res que no es pugui solucionar fent un parell de hores extres ).


Com podeu comprovar ( per el preu) esta mes enfocada al àmbit empresarial que al domestic. Segurament la idea inicial es vendre-ho a hotels, cadenes de cafeteries, sales de reunions, fires, etc... Algun dia podrem demanar en un restaurant els plats que volem, tant sols arrastrant l’icone del plat que volem d’una punta a una altre de la pantalla?. On quedarà el tipic home gran, que sembla acabat de baixar del hort cridant sense pudor “camarero, una de calamareeessssss !!!!!”



Com sempre, val mes un vídeo que una “parrafada” de les meves, per tant us deixo uns vídeos perquè veieu per el vostres propis ulls la nova “pijada” de Microsoft (recordeu de fer doble click per veure-ho a pantalla sencera).






Font: Xataka

1 comentari:

Mateusz Sojka ha dit...

osti és una pijada però no deixa de ser flipant! llàstima que sembla que li volen donar un toc massa "ociós", en comptes d'una plataforma més completa. Per a gustos, colors, de moment em queden per explotar les barebone multimèdia :P