11 de juny 2008

Estem en guerra!!!!

No us espanteu, únicament es el pensaria qualsevol que veies aquestes imatges d'una famosa cadena de supermercats i no tingues constància de la vaga de transportistes.

Impressionants veritat, i tot just estàvem al segon dia de vaga. No vull ni pensar el col·lapse que suposaria que estiguéssim en guerra o haguéssim de patir algun desastre natural.

Es igual que el govern asseguri el subministrament d'aliments i medicines. Tant se fa que ja s'estigui negociant amb els transportistes.

Com dirien els "Dupont i Dupond" (ho he possat en negreta perque m'ha acabo de adonar que en la versió castellana de Tintin es deient "Hernandez y Fernandez".... no fare comentaris):
"Jo encara diria mes" els transportistes i les seves famílies també han de menjar."

La psicosis d'uns quan genera imatge com les que mostro, que acaben generant psicosis als demés i així fins arribar al punt de que mig país corre a comprar per poder de no poder menjar la setmana següent. Possiblement aquest efecte te pitjors consecuencies que la causa que l'ha creat.


Si be cal reconèixer que el transport es un sector critic de la nostre societat i que Espanya no es una país especialment civilitzat (i per les noticies que estic veient sobre els piquets, els transportistes encara ho son menys i sino mireu el que li fan a un company), no cal exagerar, no caurem en el canibalisme per la falta d'aliments.


Us imagineu noticies tipus "Transportista de verdures linxat per els seus famèlics veïns", "Vaguistes empresonats per atentar contra la salud publica"...

Tot això no treu que sigui un problema important a resoldre. Sense transport qualsevol país es converteix en poc mes que un zombi que no pot fer gaire mes que preocupar-se per la seva pròpia supervivència, i amb la crisis que patim es l'ultim que necessitem.


Que fàcil seria tot si hi hagués el suficient valor per implantar energies renovables. Quans problemes (inflació, guerres, contaminació...) ens estalviaríem sinó depenguéssim dels 4 de sempre (OPEP i la resta de "lobbys" interessats en que el petroli segueixi sent la font d'energia principal del mon).