12 de juny 2008

La contradicció del Tractat de Lisboa

Com ja sabreu alguns, soc militant de D3 (partit que promou la democràcia directa a Espanya).
Avui he entrat en un dels seus foros i m'he adonat que existeix una web on demanar als irlandesos que votin NO al Tractat de Lisboa.

Per qui no estigui al "tanto" del que es el Tractat de Lisboa, no es mes que la constitució europea (que varem votar fa uns anys) encoberta en forma legal de tractat per evitar que hagi de passar per referèndum ciutadà en cada membre de la unió.


Aquí podeu llegir uns resums, del que proposa el tractat.

La contradicció ve quan diuen que es fomentara la participació ciutadana en les decisións de la unió... A qui intenten enganyar? Com una lley, tractat... (imagineu qualsevol forma legal possible) que s'impedeix que sigui votada per la població, promoure la participació ciutadana.

Sembla una mica "Us deixem participar, però aquesta no val". De que serveix que la població participi si després ens poden seguir fent el que vulguin per altre mecanismes.


He llegit els resums que us deia, i el tractat no em desperta cap opinió determinada, en part perquè ningú ens ha explicat totes les repercussions que comporta. En termes generals el que proposen es mes poder per la unió europea. Aixó significa que tindran mes competències sobre la política dels seus membres, sobre lo qual no tinc una opinió feta, ja que no tinc clar si seria positiu o no, pero en qualsevol cas no m'ha fet cap gracia que intenten esquivar els referendums per "colarnos-la" per darrera.

Ni que sigui perquè no ens agrada que ens prenguin el pel, firmeu la solicitud per als que Irlandesos votin NO per nosaltres.