06 de juny 2008

Igualtat nomes per el que convé

Potser es que em faig gran, potser ha sigut un cop que em vaig donar anant en bici o potser simplement es que d'on no hi ha no en raja... el cas es que últimament no entenc moltes de les coses que passen al meu voltant.

Son tantes que casi podria dedicar un blog sencer, però no tinc tant de temps i em centrare amb la que xoca mes frontalment amb els meus escassos principis i la concepció que tenia de la igualtat.

M'estalviaré buscar el significat de la paraula igualtat en un diccionari perquè ja som grandets i tots sabem el que vol dir, tot i que crec que a alguns els aniria be fotra-li una repassada. En refereixo als polítics i jutges del TC (tribunal constitucional).

Partim de la base que estic en contra de la discriminació positiva en quasi tots els camps (potser salvaria la que afecta a discapacitats físics) ja que la pròpia paraula ho diu, es una "discriminació", per tant es antònim a "igualtat". No entenc perquè una agressió feta per una dona es menys greu que la mateixa efectuada per una home. Una agressió es una agressió i ha de ser castigada.

Es podria raonar que en termes generals els homes tenim mes força que els dones. Ademes de que això no es te perquè complir, una agressió no te perquè se un cop de puny. Un insult, un cop amb una paella o una ganivetada no entenen de sexes. A cas es menys greu deixar en un estat comatós a un home que a d'una dona?.

Les dones que estigueu llegint això... que us semblaria si el vostre fill visques en parella i la seva dona l'agredis? Acceptaríeu que no tingues una pena tant dura com la que tindria el vostre fill si hagués comes el mateix acte?.

No em serveix l'escusa de que l'agressió masclista es mes comú. Això en el meu cap nomes vol dir que hi haurà un major nombre d'homes condemnats.

Basant-se en la suposada desigualtat física, perquè no fan una llei en la que qualsevol feina en la que s'hagi de utilitzar la potencia física (soldat, policia, seguretat privada...) el sou d'una dona sigui major al d'un home ja que l'esforç d'aquesta ha de ser major?.

Per cert quina es l'igualtat de les proves físiques menys exigent de les dones per entrar al cossos de seguretat de l'estat? En delinqüents correran menys si els persegueix una dona?

Em sembla perfecte l'igualtat D'OPORTUNITATS entre totes les persones (soc dels que pensen que n'hi ha i moltes de diferencies entres races, sexes, cultures etc, pero aixó no justifica que no puguin tenir les mateixes oportunitats), però mesures com aquesta o la de la paritat entre sexes (perquè em de tenir càrrecs d'alta responsabilitat dirigits per les persones que no tenen perquè ser les mes qualificades sinó perque compleixi la paritat) crec que no nomes son injustes i no respecten la rao per la qual es posen en vigor (la igualtat) sinó que fan un flac favor a les seves protegides ja que nomes demostren que no son iguals.

Aquestes normes estan donant la idea de que les dones son mes dèbils i per tant cal protegir-les. Si es dona a entendre que son mes dèbils, significa intrinsicament de que no son igual als homes i per tant la norma deixa de tenir sentit.


Per ultim una pregunta... que passaria en el cas d'una parella d'homosexuals o lesbianas?. Quina pena s'aplicaria i perquè?