Ja fa uns dies han començat a emetres la segona temporada de la fantàstica sèrie "The it Crowd" a Gran Bretanya (Channel 4), i com era d'esperar ja esta disponible el e-link del primer capítol i fins i tot els subtítols al Castellà.
Hi ha rumors de que sortirà a la llum una versió americana, plena de nois i noies súper guapos i enrotllats però segur que no te ni la meitat de la frescor que te la versió anglesa.
Com era d'espera una sèrie que tracta sobre uns informàtics, te molt de reso en un medi com es l'Internet, en el qual passem moltes hores (per no dir que casi i vivim) un altíssim percentatge del públic objectiu de la sèrie.
Dic això perquè tot i que en la sèrie no fan servir paraules tècniques a molta gent li fa una mica de angunia tot el que soni a informàtica i possiblement no han provat mai de veure-la i no te gaire reso fora del "ram".
Però es curiós, com series que son molt mes "freaks", que utilitzen un argot molt mes específic i complicat (estic parlant de qualsevol sèrie sobre metges i del seu maxim exponent "House") son seguides per milions de persones sense cap tipus de problema, en canvi si parlem d’informàtica, la cosa canvia. La informàtica no es guay... mes enllà de l' "emule". L’arquetip d’informàtic no es un noi guapo, intel·ligent i ric com el del metge. La societat s'ha encarregat de generalitzar i penjar-nos l’etiqueta de "lletg, freak i poc social".
I això no es tot, la fascinació per la medicina els últims anys ha fet augmentar l'index de persones que volen estudiar la carrera de medicina.
No vull ni pensar que faran tota aquesta gent que s’està deixant portar per la moda, quan vegin el sacrifici que comporta estudia medicina i que no es tot tant bonic com surt a les series. Medicina, com algunes altres professions ha de ser vocacional, i no inspirada en falsos herois televisius.
Serà casualitat que les emissores passin totes aquestes series de metges justament quan fan falta cobrir degut a l’augment de la natalitat a Espanya?
Canviant de tema, un cop mes cal agrair el increïble esforç desinteressat que fan alguns voluntariosos (no nomes ripejan pel·lícules, series i traduint-les, sinó també creant manuals molt diversos, codi lliure, freeware, etc...) sense el qual Internet no seria ni la meitat de notori del que ho es actualment.
Ara nomes em queda esperar l’estrena a Europa de Babylon 5: The lost tales.
Que ho disfruteu.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
no funciona el link :(
Publica un comentari a l'entrada