15 d’octubre 2007

Google fa de les seves (YouTube + Google Maps)

Avui he llegit en Error500 que ja es pot poden veure els vídeos geolocalitzats de Youtube en el Google Earth/Google Maps.

D'aquesta manera que si en el moment de publicar el vídeo s'ha facilitat en lloc on s'ha gravat, quan algú visiti aquelles coordenades en el Google Earth/Google Maps
apareixerà una referència al vídeo.

Es una noticia que era d'esperar però que fins ara no li havia trobat el sentit pràctic.
Aquest matí estava mes lúcid que de costum (no cal esforçar-se gaire) i ràpidament he fet una associació d'idees que m'han semblat molt interessant.

Imagineu un gran puzle, on per una banda tenim Google Maps (que permet no nomes buscar una adreça sinó també negocis i llegir els comentaris dels usuaris sobre aquest) i Google Earth, per una altre tenim vídeos deslocalitzats.

Ara imagineu que estem buscant, en google maps, una botiga d’electrodomèstics prop de casa. Suposem que apareixen 3 resultats. Llegeixes les opinions d'altres internautes i no t'acabes de decidir... doncs pots veure el vídeo de cada una de les botigues per acabar-te de decidir-te.

Ara imagineu que esteu buscant comprar en TV de 32" Sony Bravia (un exemple escollit de manera completament aleatori ;-)) en el Google. Com sempre apareixerien una muntanya de resultats, però hi ha una columna on apareixerien les botigues mes properes a una adreça de referència (que li haurem facilitat en el moment de la busqueda) que tenen la TV. L'enllaç portaria a la web de la botiga, però just a sota del link apareixeria un enllaç que ens portaria al Google Maps, on es centraria la vista en aquell comerç, i podríem, veure fàcilment les recomanacions d'altres usuaris i al vídeo promocional d'aquesta.

Potent eh!. Doncs tot aixó es el que podrien implementar els senyors de Google sense despentinar-se i a nivell mundial.



Font: Error500