30 d’octubre 2007

Trencada la protecció dels Blu-Ray

No se quan temps mes perdran les empreses en crear proteccions per als seus continguts digitals.

Abans de l'era Internet tenia el seu sentit doncs el coneixement comú no era tan accesible ni immediat, però aixó per sort a canviat i ara es molt facil accedir a tot tipus d'informació i de forma casi instantanea.

L'avantatge de treballar amb productes digitals es també al mateix temps un inconvenient. No es necessita cap maquina especial o un esforç econòmic per poder copiar/manipular informació binaria.

Per tant tot el que s'estalvien els proveïdors de continguts per un costat (esforç, maquines, espai, capital...) els passa factura per l'altre (pirateig i un control 0 sobre com es distribueix el seu producte).

Això que dic, ha quedat demostrar al llarg dels últims anys i la noticia que he llegit avui a GenBeta n'es una mostra mes.
Segons diu en aquest post, l'equip desenvolupador del CloneDVD i molts altre programes que permeten fer backup quasi de qualsevol suport òptic, han aconseguit trencar l'ultim esforç fet per la industria del Blu-Ray per protegir els seus continguts del pirateig.

Segons la noticia aquest equip també han sigut els responsables del trencament dels dos anteriors sistemes que incorporava aquest nou suport òptic. De fet desde fa mesos que amb molta paciència (son fitxer de molt grans) et pots descarregar alguna pel·licula de HD-DVD o Blue-Ray mitjança alguna de les xarxes p2p.

Un dia que tingui mes temps ja us explicaré les meves reflexions sobre la pirateria, especialment de la musica.