14 de juliol 2006

Filet de tub d'assaig

Henk Haagsman un professor de la Universitat d'Utrech conjuntament amb els seus col·laboradors estan treballant en el mecanisme per crear carn de porc artificial partint de cèl·lules mare. Tot i que l’objectiu es crear carn per a empreses de fast food i gran cadenes alimentaries el procés podria significar d’independència del home respecte la natura. Així per exemple podríem menjar carn de porc sense tenir que patir per si l’animal tenia la febre porcina, etc...


Evidentment queda encara camí (tot just acaben de rebre la subvenció del Govern Holandes per comprar un bioreactor per poder fer les probes amb grans quantitats de carn), i sobretot per ajustar el producte al original (ningú s'ho menjarà si es xarop en forma de pit de pollastre).

En teoria, una sola cèl·lula pot créixer i reproduir-se generant tant carn como necessitem. Això també obre camí per solucionar la fam al mon... clar que per això primer haurà de canviar la mentalitat dels polítics. Si no hi ha gent que passi gana, no hi haurà gent que treballi barat, i sense aquests les directius empresarials s’emportaran menys beneficis dels seus negocis, per tant el dubte es si les màfies d'aquells països permetran que arribi aquesta tecnologia al seu poble.


Font: Genciencia