10 de juliol 2006

La Unió Europea per fi aposta per l'hidrogen

He llegit a LaFlecha.net que la Unió Europea espera tenir el 5% del cotxes (uns 9.000.000) del seu continent funcionant amb hidrogen per al 2020.
Per a mantenir-los en funcionament, calculen adaptar de 5.000 a 10.000 estacions de servei per al recarregar dels dipòsits d’hidrogen.

Aquestes xifres son realment molt petites perquè de les 5.000 (segurament s’adaptaran mes o menys depenent de les existències de petroli en aquell moment) estacions nomes ens toquen 500 per a tota Espanya.
Això no significa mes que, donar cobertura a les grans ciutat i poc mes.

A aquestes alçades a ningú sorprèn la poca valentia dels politics, que han esperat a la completa extinció del petroli (els experts afirmen que nomes ens queda petroli per 20 anys mes) per apostar per energies mes netes, renovables i a la llarga mes barates. Tant eren les mes que suficients raons per el canvi de carburant (ecologisme, abaratiment, independència dels països productors, etc...), lo important era no canviar de mans el poder.

Parlant de poder... espero que els països es donguin mes pressa de la que veig en la noticia, perquè no vull ni pensar el que pot passar si els països productors comencen a veure que s’els acaba el monopoli, i es creuen amb el dret de aprofitar al màxim els darrers any del negoci. Els país productors ens tindran agafats per les parts mes baixes, i ja sabem qui son, i les ganes de "bronca" que tenen (incloent EUA).
Al senyor Bush, ja li han advertit. Algú li haurà explicat el conte(acompanyat d’un got de llet amb galetes), que acaba malament per a ells, i ha decidit invertir fort en aquest camp des de ara mateix. Es seu amic de Texas (el de "hasta luego, baby") també ha promès (i no esta oficialment en campanya electoral) que per al 2010 crearà una xarxa de estacions de servei, en les principals vies de la seva regió, on poder recarregar el dipòsit d’hidrogen.

Si algú li interessa he troba un fantastic post que parla del funcionament, les avantatges e inconvenients del "nou" carburant.