06 de juliol 2006

Llibrerias PHP per treballar amb AJAX

Digueu-me "patan" si voleu, però em resulta incòmode programar pagines web partint d'objectes creats amb les classes del Google Toolkit Web. He estat buscant exemples, manual, tutorials... i al final que anat a petar a la Wikipedia.

Pensava que no trobaria res mes que una breu explicació del concepte i una mica d’història, però en la part inferior hi havia uns links molt interessants. Resulta que hi ha gent que ha fet llibreries en php (isiAjax, tinyAjax) que faciliten enormement el treball amb Ajax. Aquestes si que son realment fàcils d’utilitzar, estan documentades (en castellà) i no necessites aprendre pràcticament res de nou.

De moment solucionen el tema de la comunicació asíncrona, de manera que, pots actualitzar la pagina que mostres, amb la resposta tornada d'un script extern sense tenir que torna a carregar-la sencera, simplement imprimint el resultat en la part de la teva web que vulguis.

Com segurament no m'he explicat gaire be us passo l'enllaç a dalt teniu els enllaços a les webs dels autors/es, on ho expliquen millor i podreu veure uns exemples.

Per a mi la isiAjax es la millor que he trobat. Esta molt ben documentada, es mes fàcil d’utilitzar i crec que es la mes potent.

Ara nomes falta aprendre a fer interfícies "boniques" i dinàmiques amb AJAX i a menjar-nos el mon ;-)