13 de setembre 2006

eDonkey tanca la paradeta

Actualment si accedeixes a la web de Edonkey t’ha apareix el que veieu en l'imatge
(per si no es veu be, aquí teniu el text)

"If you steal music or movies, you are breaking the law.Courts around the world -- including the United States Supreme Court --have ruled that businesses and individuals can be prosecuted for illegal downloading.You are not anonymous when you illegally download copyrighted material.Your IP address is 62.15.230.33 and has been logged.Respect the music, download legally."

Es veu que això i el pagament de 30 milions de dòlars formen part del acord al que han arribat els creadors de eDonkey (MetaMachine) i la
RIAA per oblidar les demandes que aquesta li havia posat a la justícia.

La veritat es que jo no entenc com la justícia pot fallar en contra d'una empresa que l'unic que ha fet es proporcionar una eina, però les seves accions no son intrínsicament il·legals. Es com si engarjolessin a tots els fabricants d'armes. Ells nomes fan les armes, qui realment fa un bon o mal us son les organitzacions, governs, extremistes o els propis ciutadans.

Portant aquest criteri al extrem, també haurien de multar a totes aquelles empreses que fabriquen i distribueixen qualsevol material que pugues ser utilitzat per fer mal o facilites una acció il·legal (ganivets, bats de beisbol, cadenes de metall...).

"Tot client
P2P nomes serveix per intercanvia material amb copyright". Si algu fes aquesta afirmació estaria fent el ridícul , ja que moltes empreses estan utilitzant aquest mètode per abaratir costos. Es una manera d'enviar molta informació amb molta menys infraestructura.

Ara mateix per baixar-te les actualitzacions d'algun joc (per exemple el
World of Warcraft, les actualitzacions del quals son enormement pesades) el que et proporciona la companyia es un client P2P del que son propietaris, per estalviar-se la contractació de un major ample de banda.

També n'hi per la retransmissió en viu de vídeo i àudio per Internet, etc.

Així doncs, anem a parar a la raó de sempre... els diners. Els diner que es tan perdent les productores, distribuïdores... etc, que no han sabut trobar una formula original i innovadora per fer arribar el seu producte d'una manera mes econòmica i còmode.

Es un problema que sota el meu punt de vista, no s'ha arreglarà privant de llibertat als usuaris, ni criminalitzant-los, sinó donant-li alternatives valides.

Podrien,per exemple, (i no soc precisament algú amb vocació comercial), regalar una entrada per el concert d'aquell artista a la teva ciutat, entrar en el sorteig d'un passe VIP, facilitar la descarga per Internet des de la pagina oficial, amb una reducció substancial del preu i sense
DRM (al fi i al cap s’estalvien la fabricació i la distribució), i 50.000 idees que farien augmentar les seves ventes.

Igualment que tanquin la pagina d'un client de la xarxa, o d'un servidor de la xarxa (ja havia tingut problemes Razorback) no soluciona res, doncs clients i servidors, hi ha "patades" (
e-mule, Lphant) i sen poden fabricar infinits, cada un d'ells millor al anterior. Si han de prohibir, l’únic que podrien seria a compartir continguts amb copyright a la xarxa, però no poden perseguir a tothom.

Hi ha moltes coses mes importants que aquestes per invertir temps i diners públics.

Font:
Error500