13 de setembre 2006

Opera mini, Google maps (en J2ME) i la revolució en el movil


Intentant descobrir perquè el meu Sony Ericsson no es capaç d'iniciar connexió GPRS he descobert un parell de coses molt interessants.

La primera es un mini navegador que han creat els de Opera, que permet visualitzar qualsevol pagina HTML en el mòbil, de manera bastant fidel (evidentment esta limitat per la mida de la pantalla del dispositiu). El mateix adapta el contingut de la pagina perquè sigui visualitzables des de el mòbil. Si voleu feu la prova amb aquesta mateixa pagina. Queda realment be.

La segona i no menys important, es que he provat google maps en un mòbil. Amb el navegador Opera mini, era possible fer la consulta però era força engorros, ja que suplia la part de AJAX que te la web original, a base de recarregar de nou tota la web en el mòbil.


He observat que ets pot baixar una petita aplicació en J2ME que simula el funcionament de la web. Adapta el contingut a la pantalla del mòbil i es molt mes còmode de fer anar des de celular. Per poder descarregar l'aplicació al vostre dispositiu es molt sencill. Nomes heu d'entrar a la web http://www.google.es/gmm desde el vostre mobil i seguir les instruccions (no son més de 3 pasos). Així doncs ja no cal que ens comprem un GPS per el cotxe, en tenim prou amb un mòbil i la aplicació aquesta.

Encara resultarà em que serà útil saber j2me XD.