13 de desembre 2005

Emmagatzement hologràfic

Quan llegeixo que Panasonic ja ha començat a produir els DVD Blu-ray (50GB) descobreixo que s’està investigant la possibilitat de crear discs hologràfics.

Segons aquesta noticia, per a l'any 2008 (no queda tant) es podrien començar a fabricar disc hologràfics amb la "insignificant" capacitat de 1 Tbyte (1024GB, tot i que en un dels comentaris s’explica que en capacitats d’emmagatzematge l'escala es de 1000 i no de 1024, seguiré el que m'han ensenyat), i que per el 2010 podria arribar a 1,8Tbytes.

Això representa un “fotime” de cançons (250.000), segurament mes de les que mai arribarem a escoltar, i no poques pel·lícules (1500 en format divx, o 750 si les guardes en AC3 com jo ;-)). Si un disc portàtil podrà emmagatzemar tota aquest informació... de quans Tbytes seran els discs durs? Que s’inventaran les productores per omplir aquesta quantitat d’informació? (per molts idiomes, qualitat de vídeo (alta definició) i extres que hi posin serà complicat justificar posar-ho en un disc d’aquest tipus).

Però el mes important de tot això... podré guardar tots els capítols de Babylon 5 amb les seves pel·lícules en un sol disc i fer-ne 3 copies per guardar-les en una la caixa forta tancada al buit perquè es mantinguin en perfecte estat XDXDXD.

Font:
Xataka