07 de desembre 2005

Harry Potter en català ( i si t'equivoques torna a començar)

Tot va començar quan vem decidir veure la nova estrena de Harry Potter i el calze de foc en català. El primer de tot va ser trobar cinema, només podíem escollir entre dos: AMC Diagonal Mar i Cinemes Rex. Vam decidir triar el primer lloc ja que hi hauria més gent i l'altre tenia la pinta de ser un "cinemeta" (només tenia una sala). A més quedaríem d'hora per tal de poder aribar amb temps, comprar les crispetes i sobretot no perdre'ns res ja que a mi no m'agrada entrar al cine tard. Molt bé, fins aquí perfecte, oi?

Varem quedar en l'andana d'Urquinaona L.4 i la meva sorpresa va ser trobar-me el Deibit en la andana de la vermella quan jo sortia del metro. En saludar-nos hem va explicar que la parada en la que nosaltres havíem de baixar estava anul·lada degut a la cimera aquesta de fa poc que van fer a la nostra maquíssima cuitat. Vaia... quina mala sort teníem. Ara ens quedava trobar al Nau i comentar-li la bona nova, en Deibit li havia enviat un sms però com que a la L.4 no hi ha cobertura vam haver d'anar-lo a buscar (passar el llarg passadís, baixar escales i caminar andana). En trobar-lo vam decidir com arribar a la part del Forum de Barcelona. Aniriem fins a Glories amb la L.1 (torna a creuar l'andana, puja escales, creua de nou el passadis, pilla el metro que té una freqüència penosa un diumenge i deixa que et porti!) i agafaríem el tranvia que ens deixava davant mateix del centre comercial. I així va ser. Arribem al tranvia, cartell: servei interromput indefinidament. Ole, ole, la sort estava de la nostra part, quedava menys d'una hora per començar la pel·licula i a nosaltres ens quedava prop de 45 minuts per arribar bé amb el perill de trobar-nos sense entrades al ser una estrena força esperada i en l'idioma de la nostra terra. Els meus nervis varen començar a aflorir, merda, no arribavem ni de conya i tota la tarda del diumenge passejant per no res. De cop i volta algú va tenir la idea de pillar un taxi, beno almenys algú faria la tarda perquè fins que no va trobar un lloc per entrar al centre comercial (hi havia un senyor desplegament de mossos i mosses vora el centre comercial per culpa de la cimera aquesta). Sí, sí, però el taximetre seguia corrent, precisament el que no feiem nosaltres. De mentres el taxista fent-se elogis a sí mateix: que si sóc el millor taxista de la zona, que si jo conduia el taxi quan tu no havíes nascut Angelina (tema llarg d'explicar que quan el Nau i en Deibit llegeixin aquestes linies els hi sortirà un somriure als llavis).

Al final vam arribar, bé, al sort començava a canviar fins que al entrar havíem de fer cua i passar per un detector de metalls i deixar les bosses per a que comprovessin que no portavem res que podia, des de la terrassa del centre comercial, arribar als hotels i fer-lis pupa als senyors importants. En acabar tota aquesta agonia vam pujar a la tercera planta, comprar les entrades, entrar al cinema i veure el film esperat.
Per cert, la pel·lícula molt bona, la recomano!