14 de desembre 2005

Widgets, Gadgets i Google Homepage API

Una vegada mes Google ens sorprèn. Haig de reconèixer que hi ha molts serveis de Google que desconec i moltes d'altres que no faig servir, però potser el que faig servir mes es el de poder personalitzar la seva homepage personalitzada www.google.com/ig (llàstima que hagi de ser la pagina en angles). Ara mateix la tinc personalitzada amb bastants RSS de webs de informàtica i tecnologia (d'on trec algunes de les informacions que “postejo” aquí), amb la vista prèvia de Gmail i alguna coseta mes. Es un sistema molt còmode d'estar informat, ja que no hi has de pensar simplement obres el explorer i li pots fer una repassada rapida a les noticies a vera si han penjat alguna de nova.

Doncs be, Google ha fet un pas mes en aquest sentit publicant
una pagina on explica (en un perfecte angles) com crear mini-aplicacions (diga-li Gadgets, diga-li widgets o citant al mestre BuenaFuente "diga-li energia") XML que desprès pots pujar al seu servidor perquè s’executin en la homepage.

Ara mateix no m’imagino res que em faci especialment falta veure en la pagina, però la possibilitat es interessant.

Però la competència es dura i Yahoo te un projecte molt semblant (
Yahoo Widgets). No printa els resultats en la pagina d’inici sinó que t'has de descarregar una mini-aplicio de 11 MB que es com un entorn on pots afegir, crear, compartir, borrar,etc... totes les mini-aplicacions que vulguis. Els resultats apareixen en petites finestres en l'escritori... També teniu una web amb tota la documentació i ajudes de com crear les aplicacions. No se, a mi em sembla mes pràctic i transparent la idea de Google, encara que gràficament es bastant mes sosa.

No se si el farem servi gaire, però es bo saber que tens la possibilitat.
A disfrutar ;-)

Font: Error500