24 de juny 2006

Llámame lola

Un cop mes la nul·la tolerància de les empreses, la falta d’adaptació als canvis, i perquè no dir, la prepotència amb la que es mouen ha tingut els seus fruits.

Ja fa un dies (perdoneu que hagi tarda, però estic en època d’exàmens) vaig llegir a Error500 que havien tancat l’usuari de YouTube del creador d'un blog anomenat
Llámame Lola (us poso directament la nova adreça). Fins aquí res destacable. Llegint la resta del post vaig descobrir que aquesta gent te un blog on parlen i promocionen anuncis, curts, animacions i quelcom que sigui creatiu.

Perquè els seus lector ho pugues apreciar per si mateixos, penjaven el material del que parlaven al seu blog al usuari de Youtube. D'aquesta manera podien tenir els continguts en un servidor d’emmagatzematge gratuït i el blog en Blogger (també gratuït). Evidentment no nomes els usuaris del seu blog es beneficiaven, sinó també molts altres que podien enllaçar els vídeos desde on volguessin.

El sistema va funcionar fins que Youtube va començar a rebre pressions de les companyies publicitàries del anuncis que havia penjat. Aquestes empreses s’escuden en la defensa dels drets d'autor etc.

El que no entenc molt be es com no es donen compte que aquest tipus d’iniciatives (com la del blog que us comento) no fan mes que beneficiar-les. No se suposa que el somni de tota agencia publicitària (i el de la firma que la contracte perquè li faci l'spot) es que els seus anuncis tinguin la major difusió possible?. Ningú es passarà per exemple per la web de Nike cada 15 dies per a vigilar que no treguin algun spot nou, en canvi si que passaràs per el Youtube, per tant tenen mes possibilitats de que el vegi si algú que mel recomana el penja del Youtube que al reves.

No se, suposo que deuen tenir les seves raons, em costa d’imaginar el perjudici que pot generar per aquestes empreses el fet de que algu recomani i faciliti l’accés a als seus spots.

El seus vídeos tenen tant èxit que s'han treballat un arxiu de 3GB (“DVD Llamame Lola 2005. Más de 250 videos (anuncios,animación,videoclips y cortos)[nomellamesdolores.blogspot.com].iso”) amb tot els anuncis, curs, animacions, videoclips etc... que tenien penjats al Youtube i compartit a la xarxa Emule y Bitorrent.