01 de juny 2006

Una altre volta de rosca Linuxera

Com ja us vaig dir en un altre post, per mi no es pràctic utilitzar Linux en el ordinador de escriptori. Ara mateix nomes veig la 'utilitat en entorns empresarials, administració de xarxes i poc mes. Encara li queda força per acostar-se a la senzillesa de Windows. Ara mateix veig mes proper un Windows tant estable com un Linux, que un Linux tant còmode com un Windows.

Tot i això, com dic, ha progressat molt en pocs anys. L'ultima millora es una aplicació que permet instal·lar Linux desde Windows, de manera que no cal tocar la BIOS ni baixar-te guies per instal·lar-lo.

El projecte es diu
INSTLUX. Ja esta traduïda al castellà i 14 llengües mes (no m¡'he entretingut a mirar si esta el Català, però si ho trobeu podeu deixar un comentari al post ;-)). Ja hi ha hagut moltissimes descarregues, per tant segur que esta ben depurat i si teniu algú problema trobareu algun foro que us ajudi.

Aquesta iniciativa i la dels CD-Live acostant molt el mon de Linux al usuari domèstic i esta molt lluny dels menús d’instal·lació antics que impedien usuaris que no fossin "gurus" en la matèria provar una alternativa a Microsoft. Tot i això, per a mi Microsoft els va donar una bona puntada de peu al patentar la FAT32, ja que si no poden implementar-la en les properes versions de Linux, perdran molts futurs usuaris, o inclús algun dels antics que veuran com s'enva a norris la retrocompatibilitat entres altres moltes possibilitats.



Font: Barrapunto