28 de juny 2006

Un altre fracas de Microsoft

Els directius de Microsoft han cancel·lat definitivament el projecte WinFS. Això es el que s’extreu del blog oficial del projecte. Una de les poques novetats interessants que havia de portar el proper Windows Vista (això deien al inici del desenvolupament), no nomes estarà absent en el llançament del nou sistema operatiu, sinó que no arribarà mai.

WinFS era un nou sistema de fitxers que permitiria afegir la informació que tu volguessis als fitxers per desprès poder fer busquedes mes senzilles i útils (com es fa a Internet). Es veu que la idea era tenir els fitxers ordenats de manera similar a com estan les dades en una base de dades.

Massa "moviment" per millorar una mica el que actualment ja fa el Google Desktop. A demes representava canviar tot els sistema de fitxers (ara que han aconseguit llicenciar el FAT), conservar retro-compatibilitat amb altres sistemes de fitxers, etc...

Em sembla que Microsoft haurà d’ampliar d’augmentar el numero de tentacles:
- Vista esta casi acabat abans de començar (Poc mes que acceptar nous dispositius).
- Office, li esta sortint competència cada cop mes forta (Open Office, aplicacions en Web 2.0), i cada nova versió aporta menys novetats.
- Buscador... qui l’utilitza?
- Correu... es mante perquè hi ha molta gent que no sap que es pot crear una compte (NetPassport) per el Messenger amb un correu que no sigui de Microsoft, però realment cada cop mes gent utilitza GMail (encara que “l’espiament” del correu sigui mes obvi que en Hotmail).

Ara mateix crec que l’únic que creix per si sol es el Messenger, on encara els hi queden bones idees i novetats que incorporar (no es que el 8 sigui extremadament novedos, però el fet de compartir fitxers amb els teus contactes es interessant) i segurament encara te moltes maneres d’ampliar-lo.