21 de juny 2007

Google Maps ja permet recomenacions de negocis locals

Agradable sorpresa la que m'ha donats els senyors de Google.
Des de fa relativament poc, Google maps permet guardar les teves localitzacions preferides i poder compartir-les amb d'altres usuaris.

Donant-li una altre volta de rosca (molt reclamada per la comunitat) al seu servei de mapes, han implementat un sistema que permet introduir la teva opinió per al negoci localitzat.

La veritat es que aquesta nova funcionalitat por fer molt de mal als portals que únicament es dediquen a recollir les opinions opinions sobre restaurants, bars i locals d'oci, ja que Google maps ofereix en un sol entorn totes les funcionalitats necessàries (localitzar, compartir i opinar) que son necessàries quan busques un restaurant on anar a sopar, o una botiga de complements esportius (per posar dos exemples).

Em sembla increïble la vista de negoci que tenen els de Google. Comencen oferint fantàstics serveis basics (en aquest cas, localitzar adreces) de manera gratuïta, i a la vegada que es fan mes populars e indispensables, van implementant noves funcionalitats e integran serveis entre aquests mateixos.

Jo cada dia estic mes "atrapat" ( de moment, voluntàriament) en l'univers Google, ja que t'ofereixen reduir el temps que dedico en tasques quotidianes gracies als seus serveis.

He llegit en algun blog, critiques de la doble "moralitat" de Google. Es refereixen a que serveixen API's perquè tercers desenvolupin aplicacions basant-se en el seus serveis, però per l'altre banda implementa funcions de característiques molt similars en aquests, enviant de rebot a aquestes empreses al oblit.

Senyors/es, Google es propietària del servei, nomes ens esta cedint el seu treball. Els negocis basats en Google maps ni tant sols s’haguessin creat si aquest servei hagués segut un sistema tancat o es demanes una suma molt important per cedir-lo a tercers.
No em sembla ètic aprofitar-se del treball d'un altre per omplir-se les butxaques, i quan aquest decideix buscar-se la vida per el seu canto (amb el seu treball), enfadar-te.
Com si un dia decideix deixar de dona servei.

A vera si un dia parlem del futur de Google, o millor dit, del nostre futur amb Google, i com pot arribar el dia que sigui (si no ho es ja) un “gran hermano” de els nostres vides, el qual puguin indexar-nos com si fóssim una web.

Sort.