22 de novembre 2005

La gran preocupació catalana

Si senyor, ERC sempre preocupats per els interessos del poble català, ha demanat al govern central que treguin la "E" del nom del nou tren d’alta velocitat "AVE" (alta velocidad ESPAÑOLA), i que es passi a dir "AV". Si això de per si ja sembla sub-realista, espereu que hi ha mes... el Govern espanyol i per tant la Renfe li ha fet cas, i inclús en la web i la publicitat de la nova línia Madrid - Toledo, es fa referència com a "AV - Media Distancia".

Senyors, si ja em vaig arrapentir fa temps que haver votat a ERC en les autonòmiques (no perquè estigues completament d’acord amb el seva manera de fer, però si en gran part per repartir el poder, doncs crec que lo pitjor per un país es que el poder estigui concentrat en un o en dos partits) per unes declaracions que vaig llegir al diari (donaven un tracte de favor en el lloguer de pisos als immigrants quan els propis catalans tenim moltíssimes dificultats per trobar una vivenda digne). Desprès d’això tinc clar que ERC no es un bon partit ni per a estar a l’oposició, ja no diguem per governar. Si l’estatut no era un tema del tot prioritat (però si beneficiós i necessari) lo del AVE ja ho trobo una pixada de test. Hi ha moltíssimes cosses molt mes importants que la "E" i que es perdi temps negociant aquestes tonteries em desespera bastant.
Casi tant com la famosa discussió de les "chapas" (com deia l'Aznar). A cas no hi ha temes molt mes importants com per exemple:

- Atur.
- Immigració.
- Educació.
- Sanitat.
- Pobresa.
- Civisme.
...i un llarg etc.


Crec que la identitat es com la religió. Esta molt be sentir-la, i que cada un tingui la seva, però nomes es útil amb la panxa plena (amb les necessitats bàsiques BEN cobertes). Tot i això no se si pot arribar a ajudar canviar-li el nom a les coses per sentir-se mes català. També voldran canviar el nom al Euromed per sentir-se mes catalans. I el resta de regions per las que passa?. Si no volien que portes "ESPAÑOLA" haver-ho proposat quan es va crear tot i que no trobo que una petició gaire coherent.

Casi lo pitjor es que el Govern s’hagi baixat els pantalons, no perquè vingui de ERC sinó vingués d'on vingués. Els ciutadans necessiten un Govern dialogant i tolerant... completament d’acord, però no dèbil i crec que ERC els hi ha colat un gol, estúpid però també vàlid. ERC esta perdent legitimitat fent aquestes peticions, mes tard quan demanin modificacions mes importants i realment útils ningú els prendrà seriosament, i amb raó.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No entenc que te de ofensiu una "E"...
Nuri.