11 de novembre 2005

spam

Hola gent! Avui parlarem de l'spam (en plan barrio sésamo, XD)

Els ordinadors zombis són aquelles que han estat infectades sense que el seu amo ho sàpiga (generalment per no tenir el antivirus actualitzat o per no tenir posar el firewall). Són màquines connectades amb ADSL 24h.
Bàsicament aquests equips han estat infectats per troyans que permeten a un atacant remot poder utilitzar-los per coses il·legals (contagiar mes pc's o generar el famós spam). Una xarxa d'ordinadors infectat té el nom de botnet.
Un informe de Microsoft confirma algo que ja no hauria d'ésser un secret: aquests ordinadors zombis són un gran problema i hauria de requerir una major atenció per part de la industria. Microsoft creu que més de la meitat d'spam d'avui dia esta generat per aquests equips (i per arribar a aquesta conclusió han pagat a un nen repel·lent que té la carrera per la universitat de Cambridge, XD). La Comissió de Comerç Federal dels EEUU (FTC) ha llançat recentment la denominada "Operació Spam Zombi" i per això ha sol·licitat l'ajut dels proveïdors més importants d'internet a efecte de mantenir en quarentena aquests equips i ajudar als usuaris a netejar-los
(un format i a volar!, XD).
En només tres setmanes un sol equip va ser accedit més de 5 milions de vegades pels atacants i utilitzat per enviar a prop de 18 milions d'e-mails d'spam, clar. En la prova, aquest correu va ser bloquejat abans de que impactés a la xarxa però demostra que si un sol ordinador va arribar a la bestialitat de mails enviats, màquines zombis poden enviar una xifra més gran encara.
Microsotf va analitzar també el tràfic de màquines zombis i els missatges d'spam enviats i va comparar aquest resultat amb els missatges capturats de comptes de hotmail. Aquesta evidència va servir per identificar més de 13 llocs d'operacions d'spam a gran escala. A l'agost passat Microsoft va iniciar força judicis en contra dels responsables.

1 comentari:

Nau ha dit...

Si si la gent es la ostia. A mi em va passar algu similar. La primera vegada que vaig montar el servidor de email a casa no recordo que em vaig deixar de configurar pero li va faltar temps a un espavilat per aprofitar el forat i envia spam anonim desde el meu ordena. Resultat... hotmail no em deixa enviar-li e-mails ja que em te a la llista negre (no se si es per aquest mutiu o perque el domini es d'aquest gratis, pero apostaria per el primer)