23 de novembre 2005

Microsoft Open Office

Una noticia molt interessant, Microsoft ha enviat els formats de l'Office 12 a la ECMA per a que siguin acceptats com a estàndard ISO.

Ja fa uns mesos que Microsoft va facilitar els esquemes dels formats dels documents d'Office12, de manera que els arxius ser transportables a qualsevol ordinador. Això facilita que qualsevol desenvolupador pugui crear aplicacions que puguin modificar arxius creats desde l'Office.

Seguint la meva línia de ser completament desconfiat, sem fa estrany aquest moviment de Microsoft. Estarà canviant la filosofia o nomes es un moviment de cara a la galeria?. Realment deixaran els seus formats a mans d’una organització independent? (tal que requereix perquè sigui un estàndard ISO).

Perquè no utilitza Open Document directament?---> Li fa vergonya abaixar-se els pantalons i vol seguir sent el referent?

El cas es que també ha llençat un nou format de sindicació RSS (SSE) que permet no nomes mostrà el contingut sinó la seva modificació desde el receptor. Encara no he pensat en una autentica utilitat d’això però la empresa de Redmon l'ha donat sota
Creative Commons (haig de fer un post sobre les Cretive Commons. Ja fa temps ho vaig descobrir però no teníem blog. Per cert afegiré aquestes llicencies a la web, tot i que no crec que ningú ens copiín res XDXD). El cas es que Microsoft s'esta adaptant als nous moviments i no es quedarà enrere com a molts els hi agradaria. A mi no es que m’agradi especialment, però crec que es una empresa que ha fet molt per d’informàtica i que se sap mantenir com a 1º referent tot i el pas dels anys (tot i que molta gent no hi estigui d’acord). Ha comes erros, practiques monopolístiques etc... Son lletges, però estan dins d'una estratègia molt ben elaborada i efectiva.


Font
Error500