07 de novembre 2005

Un estudi suggereix que el cervell te la facultat de la “visió cega"

Una investigació desenvolupada en la Universitat Rice ha comprovat que tot i la anulació de la cortesa visual, que es la part del cervell que processa les imatges procedents dels ulls, les persones son capaces de percebre objectes. Entre el 75% i el 81% de les descripcions realitzades per els voluntaris del experiment eren correctes, el que significa que gran part de la informació que arriba al cervell es processa de manera inconscient. L’estudi descobreix nous indicis de la “visió cega” i dona noves esperances a persones que han sofert danys físics en la cortesa visual primària.
El experiment confirma que tot i que estiguem cegs, el cervell es capaç de processar informació visual de forma inconscient mitjançant vies alternatives que no coneixem.
L’experiment consistia en anular momentàniament la part del cervell que s’encarrega de tractar d’informació visual mitjançant ones electromagnètiques a uns voluntaris amb una estructura cerebral completament sana. A aquestes persones se les posava davant un monitor on apareixien formes senzilles (línies vertical, horitzontals, esferes etc...) i de diferents colors. La prova es tractava de que indiquessin quina forma percebien i el color d'aquesta. Els resultat van ser sorprenents ja que els voluntaris reconeixien (amb els percentatges abans escrits) les formes i els colors però afirmaven no haver-les vist, sinó que apareixien en la seva ment. Això confirma teories molt antigues sobre els processo "inconscient" del cervell. Aquest processos tracten informació sense que nosaltres en siguem conscient i explica perquè gent sega es capaç d’endevinar per on passa un objecte i fins ti tot quina forma tenen.


Font:Tendencias21