08 de novembre 2005

La protecció anticopia de Sony posa en perill el teu sistema

Suposo que ja us haureu informat per altres fonts, però el meu temps no don per mes ;-). Resulta que la nova protecció dels CD's musicals de la productora Sony, permet fer-te una copia de seguretat dels teus CD's però no "una copia de copia". Aquesta setmana, Mark Russinovich de Sysinternals, va descobrir que aquesta protecció instal·lava un "rootkit" (be a ser com un troyano ja que si algú sap que el tens, el pot utilitzar per entrar al teu sistema remotament, com a administrador) sense el consentiment del usuari. Sony utilitza el rootkit per a prevenir que l’usuari tregui la protecció antipiratería, però al impedir que les seves accions siguin detectades, compromet sèriament la seguritat del equip, ja que oculta qualsevol carpeta, arxiu o recurs, que el nom comenci per "$SYS$". Això inclou la detecció dels antivírics. A demes podria ser utilitzat per un atacant per a poder implantar en el equipo alguna classe de malware que aprofiti aquesta tècnica. Davant la alarma generada Sony ha tret una parxe que permet treure tal animalada (ARIES.SYS).
Aixi doncs queda demostrat que no et pots fiar de ningú, ni tan sols de empreses tan prestigioses i amb bona imatge publica com Sony (on hi ha diners per el mitg, la etica molesta).
Ja se que cap de vosaltres compra CD's originals però sempre pot ser útil descargar-se l’actualització per si a cas.

2 comentaris:

Evil_Fear ha dit...

Si aixo es veritat que sony es prepari per els mil·lions de demandes que li cauran ja que viola la llei de privacitat de dades.

reix ha dit...

Oh my god! :p