02 de novembre 2005

Windows Live i Office Live

No se si estareu al corrent de les ultimes novetats de Google (encara haig d’acabar un “mega-post” sobre les coses de Google, però es que no paren i cada cop es mes gran).
El cas es que volen crear una espècie d’Office (Google Office) però que funcioni independent del S.O i on-line 100%.
No ho provat la beta però et deu instal·lar uns petits activeX i ja esta...El cas es que per escriure al seu "Word" t’hauràs de connectar a una web i escriure-ho des de allí. La aposta de Google es clara. Segons ells els ordinadors del futur no es basaran en el S.O, sinó que totes les aplicacions aniran per web. Això també farà que el tema "crack" per tenir el office de forma il·legal s’ha acabat, ara et tindran mes controlat que la C.I.A.

Doncs be, el cas es que Microsoft no es vol quedar enredera i esta realitzant un projecte similar. Microsoft no vol ser l’últim en aquesta tecnologia i ja te pagines web on ens informant de les futures meravelles d’aquest projecte. De moment nomes anuncia i te en fase beta un nou sistema de webmail i de Messenger, així com una pagina d’inici on poder afegir les teves sindicacions preferides, però no diu res del office. També (segons Error500) anuncien un antivirus i emmagatzement on-line.

Tot això promet molt. En la meva modèstia opinió, Google esta jugant el mateix paper que Jazztel (dinamitzador i innovador) te en les telecomunicacions, pero en un camp diferent i potser amb millor sort (recordar que Jazztel de moment de perdues i moltes critiques per el seu servei). Google ha diversificat moltíssim el seu negoci amb idees innovadores, senzilles i ben fetes que estan revolucionant les possibilitats que ofereix Internet. Tant be ho esta fent que Microsoft s’ha posat molt nerviós i ha anunciat aquest projecte per fer callar les veus critiques que deien que s’estava desfasant.